Δύο μεγάλοι παραγωγοί του χώρου συνεργάζονται και δημιουργούν ένα ποιοτικό σύστημα εξωτερικής θερμοπρόσοψης.

 

Πανμονωτική, Panmonotiki, - εξωτερική θερμοπρόσοψη

Η ΠΑΝΜΟΝΩΤΙΚΗ (Μαριόγλου ΑΒΕΕ), μια από τις πιο σύγχρονες και άρτια εξοπλισμένες εταιρείες παραγωγής και διάθεσης προϊόντων διογκωμένης πολυστερίνης στην Ελλάδα αλλά και την Ν.Α. Ευρώπη γενικότερα έχει δημιουργήσει τη σειρά προϊόντων Monopoly® η οποία επιτρέπει την εφαρμογή συστημάτων εξωτερικής θερμοπρόσοψης υψηλής ποιότητας και αντοχής στο χρόνο, σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα.

 

 

Monopoly Graphite για Εξωτερική θερμομόνωση

Monopoly για Εξωτερική θερμομόνωση

Baumit, Εξωτερική θερμομόνωση  Η Baumit με σημαντική γνώση και τεράστια εμπειρία στη παραγωγή δομικών υλικών πανευρωπαϊκά, έχει δημιουργήσει μια πλήρη γκάμα προϊόντων για την κάλυψη των αναγκών εφαρμογής εξωτερικής θερμοπρόσοψης σε νέα ή υφιστάμενα κτίρια.

Μπορείτε να κατεβάσετε από εδώ το φυλλάδιο της Baumit με πληροφορίες για τη γκάμα των προϊόντων της που εφαρμόζονται σε διαφορετικές παραλλαγές του συστήματος εξωτερικής θερμοπρόσοψης.

 

 

Ας δούμε όμως, πως εφαρμόζεται σωστά η εξωτερική θερμοπρόσοψη στο παρακάτω video:

 

Συνοπτικά σε μία φωτογραφία, βλέπουμε όλες τις στρώσεις που πρέπει να έχει ένα ολοκληρωμένο σύστημα εξωτερικής θερμοπρόσοψης:

 

εξωτερική θερμοπρόσοψη: Στρώσεις μιας πρότυπης εφαρμογής από τη Baumit με διογκωμένη πολυστερίνη monopoly. Η εξωτερική θερμοπρόσοψη με μια ματιά!

Υπόμνημα φωτογραφίας
 1. Συγκολλητική πάστα
 2. Θερμομονωτική πλάκα
 3. Αγκύριο στήριξης
 1. Σοβάς
 2. Ενισχυτικό υαλόπλεγμα
 3. Αστάρι
 4. Τελικό διακοσμητικό επίχρισμα

 

Στάδια εφαρμογής εξωτερικής θερμοπρόσοψης

 1. Προετοιμασία τοίχου εφαρμογής
 2. Επικόλληση θερμομονωτικών πλακών διογκωμένης πολυστερίνης (μπορεί να χρησιμοποιηθεί και εξηλασμένη πολυστερίνη ή πετροβάμβακας εναλλακτικά), κατάλληλων χαρακτηριστικών.
 3. Στερέωση των πλακών με κατάλληλα αγκύρια
 4. Τοποθέτηση γωνιόκρανων στις γωνίες και κατάλληλη ενίσχυση των γωνιών των ανοιγμάτων με υαλόπλεγμα
 5. Εφαρμογή πρώτης στρώσης σοβά, με τοποθέτηση υαλοπλέγματος ενίσχυσης και εφαρμογή της δεύτερης στρώσης ώστε να εγκιβωτιστεί το υαλόπλεγμα.
 6. Εφαρμογή έγχρωμου τελικού επιχρίσματος

Πλεονεκτήματα

 • Εξοικονόμηση ενέργειας που απαιτείται για τη λειτουργία του κτιρίου καθ όλη τη διάρκεια του έτους. Για τη θέρμανση του κατά τη διάρκεια του χειμώνα και για τον κλιματισμό του κατά τη διάρκεια του θέρους. Η εξοικονόμηση επιτυγχάνεται ανεξάρτητα από το σύστημα που χρησιμοποιείται για τη θέρμανση και κλιματισμό του κτιρίου και το είδος ενέργειας που χρησιμοποιεί.
 • Η εξοικονόμηση ενέργειας οδηγεί σε εξοικονόμηση χρημάτων για τους χρήστες του ακινήτου, το οποίο με τη σειρά του μεταφράζεται σε απόσβεση των χρημάτων που απαιτούνται για την εφαρμογή της εξωτερικής θερμοπρόσοψης
 • Μικρότερες μεταβολές της θερμοκρασίας του εσωτερικού του ακινήτου κατά τη διάρκεια του 24-ώρου. Το εσωτερικό του κτιρίου προστατεύεται από τις ακραίες τιμές της θερμοκρασίας που μπορεί να υπάρχουν στο περιβάλλον με αποτέλεσμα να μειώνεται η ανάγκη για χρήση των συστημάτων θέρμανσης και κλιματισμού του κτιρίου.
 • Αύξηση της "θερμικής άνεσης" που αισθάνονται οι χρήστες του κτιρίου. Επιτυγχάνεται μέσω των καλύτερων επιπέδων θερμοκρασίας και υγρασίας που επικρατούν στο εσωτερικό του κτιρίου κάθε εποχή του χρόνου. Οι εσωτερικές επιφάνειες του χώρου πλέον έχουν επίπεδα θερμοκρασίας παρόμοια με αυτά του αέρα στο εσωτερικό περιβάλλον.
 • Εξάλειψη θερμο-γεφυρών. Με την εφαρμογή της εξωτερικής θερμοπρόσοψης εφαρμόζεται ένα ενιαίο θερμομονωτικό στρώμα στις εξωτερικές επιφάνειες του ακινήτου που έρχονται σε επαφή με το περιβάλλον ομαλοποιώντας τα θερμομονωτικά χαρακτηριστικά του καθώς και της μετάδοσης ενέργειας από και προς το περιβάλλον.
 • Ανανέωση - αναβάθμιση της αισθητικής της εξωτερικής όψης του κτιρίου. Τα σύγχρονα συστήματα εφαρμογής εξωτερικής θερμοπρόσοψης όπως αυτό της BAUMIT σε συνδυασμό με τη διογκωμένη πολυστερίνη monopoly δίνουν ένα όμορφο τελικό αποτέλεσμα για το χώρο που αγαπάτε και ζείτε.
 • Εφαρμογή του συστήματος εξωτερικά, δεν επηρεάζεται καθόλου η λειτουργία του σπιτιού κατά τη διάρκεια της εφαρμογής.
 • Προστασία του κτιρίου από τα καιρικά φαινόμενα. Επιτυγχάνεται μέσω του τελικού επιχρίσματος της Baumit.
 • Αναβάθμιση της ενεργειακής κλάσης του κτιρίου (βάση ΚΕνΑΚ) καθώς και της αξίας του ακινήτου.

Πιθανές ερωτήσεις:

 1. Γιατί να εφαρμόσω εξωτερική θερμοπρόσοψη στο σπίτι μου και όχι κάποιου άλλου είδους θερμομόνωση;
 2. Τι όφελος θα έχω από την εφαρμογή;
 3. Θα μου δημιουργήσει προβλήματα μετά από κάποια χρόνια από την εφαρμογή στο σπίτι μου;
 4. Ποια υλικά πρέπει να χρησιμοποιήσω για το σπίτι μου;
 5. Τι πάχος θερμομονωτικού υλικού πρέπει να επιλέξω;

 

Ελάτε στα καταστήματα μας,

να συζητήσετε με τους έμπειρους συνεργάτες μας τις ερωτήσεις σας

ή να διευκρινίσουμε τις απορίες σας!

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας: