Εφαρμογή Εξωτερική Θερμομόνωσης σε δημόσιο κτίριο BAUMIT - MONOPOLY

Νέο σχολείο στη Μενεμένη Θεσσαλονίκης με τη φροντίδα του MONOSETO

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η θερμομόνωση και στεγάνωση του νέου σχολείου που κατασκευάζεται στη Μενεμένη Θεσσαλονίκης. Η κατασκευάστρια εταιρία, μας επέλεξε για τη προμήθεια των προϊόντων που κάλυψαν τις ανάγκες της ενεργειακής μελέτης του δημόσιου αυτού κτιρίου. Μερικά βασικά στοιχεία για το έργο:

Read More

ημερίδα παθολογίας κτιρίων

Συμμετοχή σε ημερίδα του ΠΣΕΜ

Σε μια προσπάθεια για συνεχή ενημέρωση σχετικά με θέματα που ενδιαφέρουν τον κλάδο μας, λάβαμε μέρος στην ημερίδα που διοργάνωσε ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εταιριών Μόνωσης, με θέμα τη παθολογία κτιρίων.

Read More

MONOSETO Tile: Εφαρμογή στη Νέα Ραιδεστό, Θεσσαλονίκης

Ακόμη μια εφαρμογή με  MONOSETO Tile πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες εβδομάδες στη Νέα Ραιδεστό Θεσσαλονίκης σε δώμα οικίας. Οι ιδιοκτήτες αντιμετώπιζαν προβλήματα στεγανότητας στο κτίριο τους και επιθυμούσαν με γρήγορο και οικονομικό τρόπο τη στεγάνωση και θερμομόνωση του! Η λύση δόθηκε με ένα συνδυασμό ενεργειών και τη σωστή επιλογή προϊόντων από τα καταστήματα MONOSETO!

Read More

Με έμφαση στη ποιότητα, μέσω της ενημέρωσης.

Το τελευταίο διάστημα, πραγματοποιήθηκαν μια σειρά από τεχνικές, ενημερωτικές παρουσιάσεις στους χώρους μας στην Θεσσαλονίκη και Αθήνα, με στόχο την ενημέρωση των συνεργατών των καταστημάτων .

Οι άνθρωποι των εταιριών Baumit, Sika και Den Braven φρόντισαν να μεταφέρουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις τεχνικές γνώσεις και να παρουσιάσουν τόσο σε θεωρητικό όσο και σε πρακτικό επίπεδο τα προϊόντα που διατίθενται στα καταστήματα και να απαντήσουν στις ερωτήσεις που προέκυψαν.

Read More

Σεμινάριο & εφαρμογή συστημάτων εξωτερικής θερμομόνωσης από την εταιρία BAUMIT

Στο κατάστημα Αθηνών MONOSETO, τη περασμένη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε μια σημαντική ενημέρωση σχετικά με τα ολοκληρωμένα συστήματα εξωτερικής θερμομόνωσης της BAUMIT που μπορείτε να προμηθευτείτε από το δίκτυο καταστημάτων μας!

Read More

PENETRON μόνιμη στεγανοποίηση

Ενημερωτική παρουσίαση από την εταιρία Penetron Ελλάς

Συνεχίζουμε τις προσπάθειες μας για συνεχή ενημέρωση των πελατών και συνεργατών μας. Στις εγκαταστάσεις μας στο Δερβένι Θεσσαλονίκης,

Read More

«Εξοικονομώ κατ’ οίκον» με επιδότηση έως 70% (με παράδειγμα)

Αρχίζουν να διαμορφώνονται και να παρουσιάζονται στο κοινό τα στοιχεία βάση των οποίων θα λειτουργήσει το νέο και πολυαναμενόμενο πρόγραμμα ¨Εξοικονομώ κατ’ οίκον¨. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, οι όροι με τους οποίους μπορεί κάποιος ιδιοκτήτης να επιδοτηθεί για την ενεργειακή αναβάθμιση του ακινήτου του, είναι εϋνοοικότεροι σε σχέση με το παρελθόν και σίγουρα προσαρμοσμένοι στη σημερινή δύσκολη οικονομική πραγματικότητα. Read more

8 συμβουλές για τη μόνωση του σπιτιού σας

Καθημερινά βομβαρδιζόμαστε με πολλές πληροφορίες σχετικά με το τι πρέπει να κάνουμε στο σπίτι μας για να είναι καλά μονωμένο και να εξοικονομήσουμε χρήματα από τις καταναλώσεις ενέργειας που έχουμε ανάγκη για να έχουμε μια άνετη διαβίωση μέσα σε αυτό. Από τη δική μας τη πλευρά, μπορούμε να σας παρέχουμε κάποιες γενικές αλλά πολύ σημαντικές συμβουλές ώστε να μπορέσετε να κάνετε τις σωστές επιλογές για εσάς και το σπίτι σας.

Διαβάστε κάποιες απλές συμβουλές και δεν θα βγείτε χαμένοι!

 1. Να απευθύνεστε σε έμπειρες κατ αρχήν εταιρείες του κλάδου και μάλιστα με πολύχρονη παρουσία στο χώρο.

  Αν και η πολύχρονη εμπειρία δεν είναι αναγκαία προϋπόθεση σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα που σας προτείνουμε αποτελεί μία σχετική δικλείδα ασφαλείας. Αποφύγετε τους ελεύθερους μαστόρους που «γνωρίζουν» ή κάνουν μονώσεις. Κάτι δεν πάει καλά στις περισσότερες των περιπτώσεων. Καθώς ούτε χαμηλές προμήθειες έχουν σε σχέση με τις εταιρείες, ούτε κατάλληλο-έμπειρο βοηθητικό προσωπικό (αφού για να διατηρούν τέτοιο απαιτείται να έχουν συστήσει εταιρεία) αλλά και εσείς δεν έχετε δυνατότητα να ζητήσετε αποκαταστάσεις όταν κάτι δεν πάει καλά.

 2. Όταν απευθύνεστε σε κάποια εταιρεία πρέπει να ζητάτε την επίσκεψη τεχνικού στο έργο.

  Υπάρχουν παράμετροι και ιδιαιτερότητες σε κάθε έργο που αν δε ληφθούν υπόψη μπορεί να οδηγήσουν σε αστοχία ακόμη και το πιο καλό υλικό αλλά και την πιο καλή εφαρμογή. Η καταγραφή συνεπώς των ευπαθών σημείων αλλά και κατά πόσο ο τεχνικός είναι σε θέση να τα εντοπίζει είναι αναγκαία προϋπόθεση.

 3. Αναζητήστε τεχνικούς με υψηλή τεχνική κατάρτιση

  Ο τεχνικός που θα συζητήσετε το τι ακριβώς θέλετε να μονώσετε, πρέπει να έχει υψηλή τεχνική κατάρτιση και ει δυνατόν να μιλάει με προδιαγραφές και όχι με βεβαιώσεις του τύπου «αυτό πρέπει να γίνει».

 4. Η τεχνική κατάρτιση του τεχνικού αναγνωρίζεται και από τον τρόπο που αντιμετωπίζει το τεχνικό ζήτημα.

  Όσο πιο συνθετική είναι η αντιμετώπιση του ζητήματος και όσο πιο βαθιά κατανόηση και αιτιολόγησή του επιδεικνύει, τόσο πιο κοντά στην επιλογή μιας ορθής τεχνικά λύσης και εφαρμογής βρίσκεστε. Γι αυτό να ρωτάτε όσα περισσότερα «γιατί» μπορείτε. Αν οι απαντήσεις που λαμβάνετε είναι σίγουρες, εμφανίζουν βάθος γνώσεων και συνθετική αντίληψη των κατασκευών, μπορείτε να είστε πιο ήσυχος ως καταναλωτής.

 5. Μην παίρνετε αποφάσεις για τεχνικά ζητήματα με βάση το χαμηλότερο κόστος.

  Αυτό συνήθως γυρίζει ως μπούμερανγκ στην τσέπη σας και μάλιστα πολύ σύντομα. Επιλέξτε αυτό που θεωρείτε καλύτερο και δείτε αν μπορείτε να επιτύχετε κάποιες καλύτερες τιμές.

 6. Ζητείστε αναλυτική προσφορά και ενημερωθείτε από το διαδίκτυο για τις χρήσεις και τον τρόπο εφαρμογής του κάθε υλικού.

  Αυτή την έρευνα μέσω διαδικτύου για τις τεχνικές λεπτομέρειες του έργου μπορείτε και γενικότερα να την έχετε κάνει πριν την συλλογή τεχνικών λύσεων-προσφορών. Αλλά μην κάνετε το λάθος να πάρετε κάποια τιμή για μία τεχνική λύση και αυτή προσπαθήσετε να την επιβάλλετε σε κάποια άλλη εταιρεία. Αν τη γνώριζε ή την πίστευε θα σας την έλεγε, και στις περισσότερες περιπτώσεις οι λεπτομέρειες σε μία μόνωση είναι που κάνουν τη διαφορά. Όπως επίσης μην πάρετε κάποια προσφορά και τη δείξετε σε άλλη εταιρεία. Είναι σίγουρο πως θα πάρετε χαμηλότερη τιμή αλλά και σχεδόν το ίδιο σίγουρο ότι θα πάρετε χαμηλότερης ποιότητας εργασία.

 7. Βρείτε τον κατάλληλο τρόπο για να επιλέξετε ανάμεσα σε πολλές προσφορές

  Αν έχετε λάβει δύο ή περισσότερες προσφορές και δυσκολεύεστε να επιλέξετε αλλά δεν γνωρίζετε πώς, ένα ακόμη καλό κριτήριο επιλογής είναι το κατά πόσο η κάθε εταιρεία έχει συστηματοποιήσει την εμπειρία της και αυτό που προτείνει. Πολλές φορές μια επίσκεψη στο site της μπορεί να σας αποκαλύψει τεχνική ένδεια ή αντιθέτως υψηλή τεχνογνωσία.

 8. Ζητήστε πιστοποιήσεις.

  Πιστοποιήσεις που αποδεικνύουν τις αντίστοιχες δεξιότητες, για παράδειγμα εκπαίδευση μέσω εξειδικευμένων σεμιναρίων ή πιστοποιήσεις κατά DIN ή ISO.

Άρθρο του κ. Γιώργου Μαυρουλέα, Υπεύθυνο Επιστημονικού Τμήματος του Πανελληνίου Συνδέσμου Εταιρειών Μόνωση

Ορισμοί: Μόνωση, Υγρομόνωση και … Ασφαλτόπανo!

Μόνωση

...είναι η "αποφυγή" μεταφοράς υγρασίας, θερμοκρασιών, ήχων, κλπ από και προς το χώρο μας.

Τα μονωτικά υλικά χρησιμοποιούνται για να επιτύχουμε την ανεπιθύμητη μεταφορά θερμότητας, υγρασίας ή ήχου από και προς το κτίριο που μας ενδιαφέρει. Η διατήρηση των συνθηκών θερμοκρασίας, υγρασίας και ήχου μπορούν να βελτιώσουν τις συνθήκες διαβίωσης των κατοίκων ενός κτιρίου, γιαυτό το λόγο και η χρήση των υλικών αυτών έχει γίνει τόσο σημαντική τα τελευταία χρόνια στη δόμηση.

Read More

Κτιριακή μόνωση, τύποι και ορισμοί τους

Μετάδοση Θερμότητας σε τοίχοΜόνωση ονομάζεται η απομόνωση ενός χώρου από υγρά, θερμότητα ή ψύχος, από τον ήχο και, σε ειδικές περιπτώσεις, από ραδιενέργεια ή η απομόνωση ενός αγωγού από τον οποίο διέρχεται ηλεκτρικό ρεύμα ή ηλεκτρικά σήματα με σκοπό την μη διαφυγή ηλεκτρισμού προς την γη ή την αποτροπή βραχυκυκλώματος, τον περιορισμό της απώλειας σήματος. Για να επιτευχθεί μόνωση χρησιμοποιούμε εξειδικευμένα, κατάλληλα υλικά με θερμομονωτικές ηχομονωτικές ή στεγανοποιητικές ιδιότητες (για παράδειγμα ορυκτοβάμβακες, ξυλόμαλλο για θερμομονωτικές και ηχομονωτικές ιδιότητες, διογκωμένη και εξηλασμένη πολυστερίνη για θερμομονωτικές ιδιότητες, ασφαλτόπανα για στεγανοποιητικές ιδιότητες).

Read More